Indonesisk kyckling

Överraska familjen med en nyttig och ovanlig kycklinggryta med kokosmjölk och välsmakande kryddor.

9

Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 5 timmar på låg

Ingredienser

• 8 kycklingklubbor ( 2 var)
• 1 stor lök, skivad
• 1 burk (400g) kokosmjölk, light
• 4 vitlöksklyftor, pressade
• 1 tsk ingefärskrydda
• 1 tsk paprikakrydda
• 2 tsk salt
• 0,5 tsk svartpeppar
• 0,5 tsk kanel
• 1 tsk koriander
• 2 lime, färskpressad juice och rivet skal från 1
• Färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg i kycklingklubborna i grytan och täck med skivad lök. Blanda kryddor, lime och vitlök och häll blandningen och kokosmjölken över. Koka 5 tim på låg.
  2. Lägg 2 klubbor på varje tallrik och häll på sås och garnera med färsk koriander.
  3. Per portion: 223 kalorier, 10 g fett, 8 g kolhydrater, 24 g protein och 1 g fiber.