Irländsk köttgryta med Guinness

Vem säger att du bara kan dricka Guinness? Här är en irländsk köttgryta lagad med mörkt öl. Mustigt och gott. Lagas med antingen lamm eller nötkött.

19

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 800 g nötkött eller lamm, skuret i bitar
• 1 gul lök, hackad
• 3 morötter, skivade
• 4 selleristjälkar, hackade
• 1 flaska Guinness, mörkt öl
• 2 msk konc köttfond
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 1 lagerblad
• Salt och peppar
• 2 msk Maizenamjöl

Gör så här

  1. Bryn löken i en stekpanna. Lägg i kött och grönsaker, lagerblad och löken i grytan.
  2. Blanda öl och köttfond och häll över.
  3. Koka på låg i 6 tim
  4. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.
  5. 285 kalorier, 5,5 g fett, 9 g kolhydrater, 42 g protein