Jambalaya

Smak från det kreolska köket

13

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 7-8 timmar på låg

Ingredienser

• 2 kycklingbröst, skurna i tärningar
• 2 tsk cajunkryddor (Taco mix går bra)
• 2 chorizos, skivade
• 2 tsk chilisås, stark
• 1 burk hackade tomater
• 2 lagerblad
• 1 lök, hackad
• 1 tsk torkad timjan
• 2 stjälkar bladselleri, hackade
• 8 skalade räkor (eller fler)
• 3 msk kycklingfond
• Ris
• 2 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Lägg i kyckling, korv, tomater, lök, selleri och hönsbuljong i grytan.
  2. Lägg i kryddor: oregano, cajun kryddor, chilisås, lagerblad och timjan.
  3. Koka på låg under 6 1/2 till 7 timmar eller på hög i 3 timmar.
  4. Med 5-10 minuter kvar i tid, lägg i tinade räkor och ta bort lagerbladen.
  5. När du är klar, servera med kokt ris eller med varmt bröd. Njut!