Jul-revbensspjäll

Heta kryddiga revbenspjäll som marineras under natten och som passar perfekt att ätas under julhelgen.

Recept: Sara Edman

6

Portioner:
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 7-8 tim på låg

Ingredienser

• ca 1,5 kg revbensspjäll
• Marinad:
• 1 dl chilisås
• 2 msk balsamvinäger
• 4 msk ketjap manis
• 2 tsk torkad ingefära
• Till grytan:
• 1 dl vatten
• 2 gula lökar
• salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka ihop marinaden till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna. Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten.
  2. Lägg lök i klyftor och vatten i crock-pot-grytan. Placera revbensspjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra.
  3. Tillaga på låg värme i 7-8 timmar eller hög värme i ca 5 timmar.