Kalkon i vitt vin

Fantastiskt saftig och mör! Ett kalkonbröst som är långsamt kokad i vitt vin och färska örter tills köttet är saftigt och mört. Gör julmiddagen väldigt lätt att laga!

Recept och foto: All recipes

3

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15
Tillagningstid: 6 timmar på hög

Ingredienser

• 2,15 kg kalkonbröstbit med ben
• 5 kvistar färsk rosemarin, delade
• 5 kvistar färsk timjan, delade
• 1 lök, hackad
• 110 g kallt smör, skivat
• 250 g stjälkselleri, hackad
• 2 msk kycklingfond
• 375 ml vitt vin
• Salt och peppar
• maizena
• grädde

Gör så här

  1. Gnid in kalkonen med salt och svartpeppar. Placera 2 rosmarinkvistar, 2 timjanskvistar, 1/4 av den hackade löken och smörskivorna inuti kalkonen.
  2. Placera selleri, lök och kvarvarande färska örter i en Crockpot. Placera kalkonen över grönsakerna och örterna med toppen nedåt. Häll i vitt vin, fond och sätt på locket.
  3. Koka på Hög tills köttet är genomstekt i ca 6 timmar. Ta ur kalkonen och täck med folie. Låt kalkonbröst vila i 15 minuter före servering.
  4. Sila det som är kvar i grytan och red såsen med maizena och grädde.