Julkola

Passar perfekt att göra i en Crock-Pot. I det här receptet har vi kryddat med kanel, men det finns många andra sätt att krydda på.

4

Portioner:
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 4-6 tim (tills kolan är 123 grader)

Ingredienser

• 100 g smör
• 2 dl grädde
• 1 dl ljus sirap
• 4 kanelstänger
• 1/2 tsk vaniljpulver
• 1/2 msk malen kanel

Gör så här

  1. Smält smöret och bryn det.
  2. Lägg i smöret och resten av ingredienserna i Crock-Poten. Sätt på hög på 4 tim. Rör om då och då.
  3. Koka till 123 grader för lagom mjuk kola, varmare om du vill ha lite hårdare.
  4. Fiska upp kanelstängerna och häll i en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.
  6. TIPS: smörj kniven med lite naturell olja så är det lättare att skära