Julrevben i Crock-Pot

Revbensspjäll som blir ljuvligt möra och som får smak av äpple, apelsin och julens goda kryddor. Receptet är lagom för 4 portioner som huvudrätt, eller 6-8 som en del av julens buffé.

Recept och foto: Matmammans blogg.

15

Portioner: 4-8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 5-6 timmar på låg

Ingredienser

• 1 kg tjocka revbensspjäll
• saft av 2 apelsiner
• 2 dl julmust
• 8 katrinplommon
• 1 msk riven färsk ingefära
• 1 tsk mald kryddnejlika
• 1/2 tsk kanel
• 2-3 tsk chilipulver
• salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kryddorna och gnid in revbensspjället med dem. Lägg spjället i Crock-Poten och fyll i med apelsinjuice och julmust. Koka på låg i 5-6 timmar.
  2. Lägg så i plommonen och koka på hög i en halvtimme.
  3. Servera som en del av det småvarma på julbordet eller – om du vill – som middag med kokt potatis och en sås redd på spadet.