Kalkongryta

Efter sex timmar var kalkongrytbitarna så möra och allt annat i grytan bara doftade och smakade. Kokt kött är bra för mig nu, men detta smakar ju så mycket mer fast det är snällt mot magen…

Recept och foto: Erikas funderingar

9

Portioner: 6
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 6 timmar

Ingredienser

• 1 kg kalkongrytbitar
• 1 gul lök
• 1 färsk liten vitlök
• 2 morötter
• 1 dl rödvin
• 2 dl vatten
• 4 lagerblad
• 1 tsk torkad timjan
• 4 msk kalvbuljong
• 1 pkt cocktailtomater
• 2 msk tomatpuré
• salt och peppar
• 2 dl blandsvamp (förvälld)
• 1 dl syltlök
• 1 dl syltlök 2 spanska grytkorvar

Gör så här

  1. Lägg kött, skalad och klyftad lök, skalad och skivad morot, finhackad vitlök och cocktailtomater i grytan. Slå på kalvbuljong, rödvin och vatten. Rör ner tomatpurén och kryddorna. Sätt på locket på Crock Pot och ställ på låg i 6 timmar.
  2. Efter fyra timmar lägger du i svamp, syltlök och skivad grytkorv. Rör om så att allt blandas. Passa på att andas in de underbara ångorna. Tillaga två timmar till eller tills du tycker att köttet är mört och fint.

Information

Tillbehör:
Cornichons
Vinbärsgelé
Rårörda lingon

Servera grytan med kokt potatis eller som vi - med mos av palsternacka och potatis. Supergott!