Kanderade nötter

Oavsett om du deltar eller är värd på en julfest, kommer dessa kanelnötter att vara gästens favorit. Garanterat. det här receptet fungerar inte bara med pekannötter, det fungerar också bra med mandel, cashewnötter eller valnötter!

Behöver du en sista minuten-presentidé? Ta en skopa av dessa läckra nötter i en presentpåse och voila! Bästa gåvan.

VARING! Dessa nötter kommer att göra att det luktar himmelskt i ditt hus  … så var beredd att dregla.

Recept och foto: Family fresh meals

4

Portioner:
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 3 tim på Låg

Ingredienser

• 2,5 dl socker
• 1 dl brunt socker
• 1,5 msk kanel
• 1 äggvita
• 2 tsk vanilj
• 8-9 dl pekannötter (eller mandel, cashewnötter eller valnötter)
• 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda socker, brunt socker och kanel i en stor skål. Ställ åt sidan.
  2. I en separat skål vispa äggvita och vanilj tillsammans tills det blir lite skummigt.
  3. Placera pekannötterna i din slowcooker. Häll äggviteblandningen över nötterna och rör om tills nötterna är jämnt belagda.
  4. Pudra med kanel-sockret över pekannötterna och rör om tills nötterna är alla belagda väl med socker. Koka med lock på LOW i 3 timmar, rör om då och då. När 20 minuter kvar, häll 1/4 kopp vatten i crockpotten och rör om. Detta kommer att göra det yttre skalet snyggt och knäckt