Koreansk kyckling

Stark och söt kycklingrätt, som också kan tillagas med nötkött. Serveras med sallad eller ris.

4

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 7-8 timmar

Ingredienser

• 250 g kycklinglår utan skinn
• 250 g kycklingbröst
• 0,5 dl brunt socker
• 0,5 dl sojasås
• 4 vitlöksklyftor
• 0,5 hackad röd lök
• 1 jalapeno, hackad
• 1.5 cm färsk ingefära, skalad och riven
• 1 msk risvinsvinäger, kryddat
• 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda socker, soja, röd lök, jalapeno, ingefära, vinäger och sesamfrön i en liten skål.
  2. Lägg kycklingen i grytan. Täck med såsen.
  3. Koka på låg i 6-8 timmar. När det är 30 minuter kvar, dela kyckllingen i mindre bitar och koka utan lock så tjocknar såsen lite.
  4. Servera till sallad eller ris/nudlar. Alternativt ha det i ett burrito eller tacobröd
  5. Per portion: 225,3 kalorier, 6,2 g fett, 15,7 g kolhydrater, 7 g fibrer, 16,7 g protein.