Koreanska revben

Revbensspjäll passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Med minimal ansträngning får du komplexa och underbara asiatiska smaker.

1

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 1,5 kg revben
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 1,2 dl soja
• 2 msk rostad sesamolja
• 2,5 dl apelsinjuice, färskpressad
• 2 msk honung eller brunt socker
• 2 msk risvinäger
• 3 msk sesamfrön, för garnering
• 1 msk riven färsk ingefära
• 1 purjolök, för garnering

Gör så här

  1. Bryn revbenen tills de fått stekyta runt om. Lägg dem sedan i grytan.
  2. Mixa soja, apelsinjuice, vinäger, ingefära, vitlök, sesamolja och honung. Häll mixen över revbenen och koka på låg i 6-8 tim. Tills köttet lossnar från benen.
  3. Skär upp revbenen och ös såsen över. Garnera med sesamfrön och skivad purjolök.