Koreanskinspirerad karré

Jag rekommenderar verkligen att låta karrén marinera över natten innan den tillagas; inte bara för att köttet då drar tills sig mer smak, utan kanske främst av ren bekvämlighet. Du slipper stå och vispa och hacka i svinottan för att fylla Crock-Poten innan du åker till jobbet, eftersom du redan gjort jobbet åt dig själv. Mycket bättre än så an det väl knappast bli?

 

Recept av: www.smaskens.nu

8

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 8-9

Ingredienser

• en fläskkarré på dryga kilot
• Marinad:
• 1/3 cup risvinäger ( drygt 0,75 dl)
• 1,5 cup japansk soja (ung 1,25 dl)
• 1/3 cup farinsocker (drygt 0,75 dl)
• 3 tsk sesamolja
• 2 tsk srirachasås
• 4 vitlökslyftor, finhackade
• 4 salladslökar, finhackade
• 2 tsk finriven ingefära

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna til marinaden, och häll i dubbla plastpåsar.
  2. Lägg karrén i påsen med marinad, och sug ut så mycket luft som möjligt.
  3. Knyt noga igen påsarna.
  4. Låt marinera i kylskåp över natten.
  5. Lägg karrén och häll ned marinaden i CrockPoten, och tillaga på lägsta effekt i åtta timmar.
  6. Tag upp karrén ur CrockPoten, och lägg den på en stor skärbräda
  7. Riv isär den med hjälp av gafflar, och lägg i en serveringsskål.
  8. Häll över cirka en deciliter av skyn från Crock-Poten, och blanda med köttet.

Information

Goda tillbehör:
avokado, romansallad, srirachsasås
tunt skivad lök som snabbmarinerats i risvinäger och socker
tunt skivad gurka som snabbmarinerat i risvinäger, socker, en nypa salt samt koreanska chili flakes