Köttfärssås bolognaise kan vara mer än vardagsmat. Det bästa med köttfärssås är att man kan variera den utifrån eget smak och tycke och vad som finns hemma i kylen. Det här är ett basrecept att utgå från. Sedan kan du lägga till och dra ifrån efter tycke och smak. Runda av med en god crème fraîche eller en skvätt grädde för att få extra smak och djup.

4 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg nötfärs
  • 1 dl mango chutney
  • 4 finhackade gula lökar
  • 6 msk tomatpuré
  • 4 hackade vitlöksklyftor (minst)
  • 2 dl chilisås
  • 200 g sidfläsk i små bitar
  • 4 msk kalvfond
  • 2 burkar tomatkross à 400 g
  • oregano + salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Stek lök och vitlök i lite smör och lägg ner i grytan.
  • Fräs köttfärsen i omgångar för att inte kyla ner pannan. Mosa gärna köttet i stekpannan så att det blir brynt på alla håll och kanter. Lägg ner färsen och alla andra ingredienser i grytan och krydda sedan efter smak.
  • Låt såsen puttra på låg värme i 5-7 timmar och provsmaka när det har kokat klart. Krydda med salt, peppar, oregano eller kanske en nypa socker, allt efter tycke och smak.

Diskussion om Köttfärssås bolognaise

4 tankar om “Köttfärssås bolognaise

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Julköttbullar i Express

schedule5m

4 / 5. 41

Chiligryta med lime och koriander

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 28

Jamaicansk köttgryta

schedule6-7 tim på låg

4 / 5. 122

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot