Krämig chilikyckling

Krämig kycklinggryta med mexikanska smaker

 

 

Recept från Pinch of Yum

19

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 0,5 kg ben- och skinnfri kyckling
• 6 dl salsa, uppdelat
• 1 ½ dl vatten
• 1 tsk spiskummin
• 2 tsk chilipulver
• 1 tsk salt
• 3 paprikor hackade
• 1 burk majs
• 1 jalapeno, hackad
• 1 ½ dl vatten svarta bönor, sköljda
• 120 g naturell färskost, creme cheese
• 200 g ost Pepper Jack, eller liknande
• Färsk koriander till servering

Gör så här

  1. Placera kycklingbröst, 3 dl salsa, vatten, spiskummin, chilipulver och salt i grytan. Täck och koka på hög i 3-4 timmar eller låg under 6-7 timmar. När kycklingen är klar, strimla köttet direkt i din Crock-Pot med två gafflar.
  2. Placera paprika i en stor stekpanna på hög värme utan olja. Koka under 4-5 minuter utan omrörning. Detta skapar ett brynt, rostat skal på utsidan av paprikorna. Rör om en gång och upprepa tills paprikorna är brynta. Ta av stekpannan. Upprepa detta med majs och jalapeño tillsammans.
  3. Efter att kycklingen har blivit delad, tillsätt rostad paprika, rostad majs och jalapeño, svarta bönor, resterande salsa, och cream cheese till din Crock-Pot. Rör om och sätt på locket, vilket gör att osten smälter. Justera konsistensen av soppan genom att lägga till en ½ kopp vatten om det behövs. Låt soppan sjuda i ytterligare 15-30 minuter tills allt är slätt och smält. Precis innan servering, rör i Pepper Jack ost.
  4. Vid servering lägg i en klick salsa och klipp färsk koriander över

Information

Servera gärna med tortilla chips till