Krämig dragonkyckling

En delikat kycklingrätt som passar perfekt att bjuda vännerna på

11

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 4 kycklingbröst
• 2,5 dl hönsbuljong
• 8 små morötter
• 1 stor lök, hackad
• 4 vitlöksklyftor, hackade
• 0,5 dl dijonsenap
• 1 dl matlagningsgrädde
• 2 msk maizena
• 1 dl färsk dragon, hackad
• Salt och peppar

Gör så här

  1. Häll i hönsbuljongen i grytan. Blanda senap, lök, vitlök och kryddor i en skål. Gnid in kycklingbrösten med blandningen och lägg dem i grytan. Lägg sedan i morötterna.
  2. Strö över hälften av dragonen. Koka på låg 5-6 tim.
  3. Ta ur kycklingen, häll såsen i en kastrull. Blanda maizena och matlagningsgrädde och vispa i den i såsen. Låt sjuda i ca 5 min eller tills den blivit tjock.
  4. Lägg ett kycklingbröst på tallriken och häll sås och garnera med färsk dragon. Servera gärna med ris, bulgur eller couscous.
  5. En portion innehåller: 181 kalorier, 3 g fett, 9 g kolhydrater, 28 g protein, 1 g fiber.