Krämig räksoppa

En stärkande och näringsrik soppa med en asiatisk touch av koriander.

Recept av: Phil Vickery

7

Portioner: 4
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 4-5 timmar på låg eller 2-3 timmar på hög

Ingredienser

• 2,5 dl vatten
• 1 kyckling buljongtärning
• 2 stora potatisar, skalade och skurna
• 2 stora lökar
• 2 vitlöksklyftor
• 200 g gröna bönor, skurna i 1 cm bitar
• 200 g majskorn
• 3 rågade msk mjöl
• 5 msk kallt vatten
• 3 dl mjölk
• 200 g tinade och skalade räkor
• 4 msk hackad färsk koriander
• Salt och nymald svartpeppar
• färsk persilja att garnera med

Gör så här

  1. 1. Blanda 2,5 dl vatten, buljongtärning, potatis, lök, vitlök, bönor och majskorn i en kastrull och värm försiktigt (eller använd Sauté Crock-Pot¨ slow cooker på spishållen).
  2. 2. Blanda samman mjölet och 5 msk vatten till en tunn smet och rör ner i kastrullen. Krydda med salt och peppar.
  3. 3. Häll över kastrullens innehåll i stengodsgrytan och placera på basen och koka på låg i 4 timmar eller på hög i 2-3 timmar. Efter den tiden, tag bort locket och vrid upp värmen till Hög inställning och tillsätt mjölken, räkorna och koriander och koka i ytterligare 1 timme.
  4. 4. Servera med mycket hackad persilja.