Krämig räksoppa med koriander

En stärkande och näringsrik räksoppa. Recept av Phil Vickery.

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 4-5 timmar på låg

Ingredienser

• 2,5 dl vatten
• 3 rågade msk mjöl
• 1 kyckling buljongtärning
• 5 msk kallt vatten
• 2 stora potatisar, skalade och skurna i tärningar
• 3 dl mjölk
• 2 stora lökar, grovhackade
• 200 g tinade och skalade räkor
• 2 vitlöksklyftor, hackade
• 4 msk hackad färsk koriander
• 200 g gröna bönor, skurna i 1 cm bitar
• Salt och nymald svartpeppar
• 200 g majskorn (burk)
• Hackad, färsk persilja att garnera med

Gör så här

  1. Blanda 2,5 dl vatten, buljongtärning, potatis, lök, vitlök, bönor och majskorn i en kastrull och värm försiktigt (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen).
  2. Blanda samman mjölet och 5 msk vatten till en tunn smet och rör ner i kastrullen. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över kastrullens innehåll i stengodsgrytan och placera på basen och koka på Låg inställning i 4 timmar eller på Hög inställning i 2-3 timmar. Efter den tiden, tag bort locket och vrid upp värmen till Hög inställning och tillsätt mjölken, räkorna och koriander och koka i ytterligare 1 timme.
  4. Servera med mycket hackad persilja.