Kyckling Gumbo

En typ av “man tager vad man haver” gryta. Med kyckling och kryddig korv samt ris så blir den god och mättande.

6

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 500 g kycklingfilé
• 300 g okra (frusen går bra)
• 2 starka korvar (Cabanoss el likn)
• 2,5 dl hackad lök
• 1 grön paprika, hackade
• 1 tsk torkad timjan
• 1 tsk torkad oregano
• salt
• 2 lagerblad
• 0,5 tsk lökpulver
• 0,5 tsk vitlökspulver
• 0,5 tsk senapspulver
• 0,25 tsk cayennepeppar
• 0,5 tsk svartpeppar
• 5 dl reducerad kycklingbuljong
• 2 msk tomatpuré
• 5 dl kokat ris

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i grytan. Blanda och häll över allt annat, utom riset.
  2. Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar.
  3. Servera med nykokt ris