Kyckling i vin- och tomatsås

Kycklinglår i mustig örtkryddad vin- och tomatsås.

 

Recept från Eatingwell

9

Portioner: 10
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 7 timmar på låg

Ingredienser

• 10 kycklinglår, utan skinn
• 4 baconskivor
• 1 stor lök, tunnt skivad
• 4 vitlöksklyftor
• 1 tsk torkad timjan
• 1 tsk fänkålsfrön
• 1 tsk nymald svartpeppar
• 1 lagerblad
• 2,5 dl torrt vitt vin
• 2 burkar hela tomater
• 1 tsk salt
• hackad persilja

Gör så här

  1. Stek baconskivorna hårt i stekpanna, låt dem kallna på papper, smula dem sedan.
  2. Stek löken i fettet tills den är mjuk, lägg då i vitlök, fänkålsfrön, peppar och lagerblad och stek det ett par minuter. Häll i vin, salt och tomater och låt det koka upp.
  3. Lägg i kycklinglåren och häll tomatröran på och strö smulat bacon över. Koka 3 tim på hög eller 6 tim på låg.
  4. Ta bort lagerbladet och strö över klippt persilja innan du serverar.
  5. 260 kal, 13 g fett, 88 mg kolesterol, 25 g protein