Kyckling med grädde och dragon

Ett av Ulf Wagners goda recept

13

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 2st hela små kycklingar eller en stor
• 4 dl vispgrädde
• 2 matskedar fransk senap
• 2 matskedar hackad färsk dragon
• 2 dl kycklingfond
• 1 matsked citrusgelé eller citrusmarmelad
• 1st finhackad lök
• Salt och nymalen vitpeppar
• 50 gram smör
• ½ matsked finhackad färsk dragon
• Maizena och vatten till att reda såsen med
• en handfull champinjoner
• 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser utom grädden och förbered kycklingen genom att salta och peppra den. Häll blandningen i Crock-Pot:en och lägg i kycklingarna.
  2. Sätt på låg värme i Crock-Poten och låt koka i 6 timmar.
  3. Sedan tar du upp kycklingen, silar av såsen och kokar upp den på hög, häll i grädden och om det behövs reder du den med maizena och smaksätter med smör, salt och peppar. Avsluta med att lägga i dragonen.
  4. Bena ur kycklingen och servera med såsen och lite goda grönsaker, gärna zucchini, samt pressad potatis. Bon appétit!