Kyckling med sötpotatis

Tidigare i veckan när jag skapade min måltidsplan kom jag på att jag har massor av produkter som jag behöver använda. Jag har ett lager av sötpotatis och morötter, till exempel. Jag tog ett par recept jag hittade online och slog samman dem och gjorde några ändringar och skapade en fantastisk slowcooker-middag. Den är supergod – du kommer att älska den och den är ganska hälsosam. Enkla recept i slowcookern är verkligen en livsuppehållare när man är väldigt upptagen.

Recept från Crystal & Co.

21

Portioner: 6
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 6 timmar på hög

Ingredienser

• 6 kycklingfiléer
• 1 lök, skivad
• 4 sötpotatisar, skalade och hackade
• 4 stora morötter, skalade och skivade
• 3 msk maplesirap (lönnsirap)
• 3 msk olivolja
• 6 kvistar färsk timjan
• salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. I botten av grytan läggs lökskivor, tärnad potatis och morotsslantar. Häll lönnsirap över morot-, sötpotatis- och lökblandningen. Placera kycklingbrösten ovanpå. Rippla olivoljan över. Krydda med salt och peppar. Lägg timjan kvistarna ovanpå kycklingbrösten.
  2. Koka på hög i 6 timmar och låt det stå på varmhållning tills ni ska äta.
  3. Serveras med kokta grönsaker tex broccoli