Kyckling med vitlök & honung

Slow cooking är särskilt bra för detta receptet.Här har jag ett Vitlök & honungs-kycklingrecept. Denna kyckling är lätt att kasta ihop och blir supergod. Det är också en bra mängd grönsaker i den och kan ätas slätt eller serveras med vitt ris.

Recept från: My Natural Family

36

Portioner: 6-8
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 4 timmar på hög

Ingredienser

• 8 kycklingbitar med ben, utan skinn
• 1 dl balsamvinäger
• 1 dl honung
• 4 vitlöksklyftor, hackade
• 1 tsk havssalt
• 0,5 tsk chiliflakes
• 2 paprikor, hackade
• 1 gul lök, i stora bitar
• 1 zucchini, 2 cm tjocka
• 1 msk arrowrot/maizena
• 1 msk vatten
• färsk koriander

Gör så här

  1. Placera kycklingen i basen av crockpotten. Blanda i en skål balsamvinäger, honung, vitlök, salt och chiliflingor. Häll över kycklingen. Täck med locket och laga på hög i 3 timmar.
  2. Tillsätt lök, skivad paprika och skivad zucchini till crockpotten. Koka i ytterligare en timme.
  3. Blanda arrowrootpulver/maizena och vatten och rör om ordentligt. Häll i crockpotten och blanda med kokvätskan genom att placera runt kycklingen och grönsakerna. Låt koka i ytterligare 10 minuter, eller tills det tjocknat tillräckligt för att täcka kycklingen och grönsakerna.
  4. Tillsätt färsk koriander till kycklingen och servera som det är eller med ditt favorittillbehör.