Kycklingburrito

Denna smakrika filippinska kycklingrätt kan du använda till mycket. Du kan till exempel göra en klassisk burrito av kycklingen i ett mjukt tortilla bröd, eller servera tillsammans med krispig sallad, ris och bönor som en matig lunch.

2

Portioner: 6
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 15 min

Ingredienser

• 1 kg benfria kycklinglår, utan skinn
• 1,5 dl vitvinsvinäger
• ¾ dl soja
• 1 matsked socker
• 2 gula lökar i tunna skivor
• 2,5 cm skivad ingefära
• 6 st krossade vitlöksklyftor
• Salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop vinägern, sojan och sockret i en liten skål och ställ åt sidan.
  2. Lägg hälften av den skivade löken i ett jämnt lager i botten av din Express Cooker. Fördela ingefäran och vitlöken jämnt ovanpå löken. Lägg sedan ner kycklingdelarna, i ett lager. Krydda med 1 tesked salt och 2 teskedar peppar och täck kycklingen med resten av löken. Häll vinägerblandningen över kycklingen.
  3. Sätt på locket och lås enligt instruktionerna. Sätt på MEAT/STEW och ange tillagningstid 15 min.
  4. Låt stå i minst 15 min innan du öppnar ventilen för att släppa ut eventuell kvarvarande ånga. Lyft försiktigt av locket och använd skedar för att lyfta över kycklingen till en tallrik. Använd två gafflar för att strimla kycklingen.
  5. Servera kycklingen ovanpå ris i en skål med önskade tillbehör. Ringla lite av såsen över kycklingen, om så önskas.

Information

Till servering:
Kokt ris
Kokta svarta bönor, skivad avokado, salsa, majs och/eller körsbärstomater