Kycklinggryta med mörkt öl

Kycklinglår är perfekta att koka i Crock-Pot eftersom de behåller sin saftighet.

 

Recept från Eatingwell.

24

Portioner: 8
Förberedelsetid: 45 min
Tillagningstid: 4 timmar på hög, 8 timmar på låg

Ingredienser

• 6 msk maizenamjöl
• salt och peppar
• 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
• 4 tsk olivolja
• 3-5 skivor bacon, hackat
• 4 dl mörkt öl, Guiness el likn.
• 0,5 kg små morötter (eller stora delade)
• 250 g portabellosvamp el champinjoner, delade
• 0,5 l hackad lök
• 4 vitlöksklyftor, pressade
• 1,5 tsk torkad timjan
• 2,5 dl konc kycklingfond
• 0,5 l frysta gröna ärtor, tinade

Gör så här

  1. Blanda mjöl med salt och peppar och vänd kycklingen i det
  2. Hetta upp lite av oljan i stekpannan och stek kycklingen tills den fått lite färg. Lägg den sedan i grytan.
  3. Stek bacon och pudra sedan över med mjöl. Häll ölen över och rör runt ordentligt. Häll det sedan över kycklingen.
  4. Lägg i morötter, svamp, timjan, vitlök och lök i grytan och häll till sist fonden över. Lägg på locket och koka 4 tim på hög eller 7-8 tim på låg.
  5. Lägg till sist i ärtorna och koka i 5-10 min till. Smaka av med salt och peppar.
  6. Per portion: 365 kal, 13g fett, 88 mg kolesterol, 30 g protein.