Kycklingsoppa med Gnocchi

Det är den här rätten du vill göra när det börjar bli mörkt allt tidigare, du är på väg hem efter en lång dag och undrar hur det redan kan vara mörkt vid 18. Hur i all världen sommaren kunde gå så snabbt och att allt som känns rätt är att vara och hemma och gå runt i dina tjocka ullstrumpor och din kattpyjamas. Då passar det bra med en värmande lättlagad soppa.

9

Portioner: 8-10
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 500 g skinn- och benfri kyckling
• 0,5 dl lök, hackad
• 0,5 dl stjälkselleri, hackad
• 1 dl morot, hackad
• 2 tsk torkad basilika
• 2 tsk italiensk krydda
• 1 tsk kycklingkrydda
• 1 tsk salt
• 8 dl kycklingbuljong
• 2 msk majsstärkelse utrörd i 2 msk vatten
• 5 dl matlagningsgrädde (eller kondenserad mjölk)
• 1 påse färsk potatis-gnocchi (1000g)
• 1 pkt bacon
• 2-3 klyftor vitlök
• 150 g babyspenat

Gör så här

  1. Placera kyckling, grönsaker, basilika, kryddor och buljong i din Crock-Pot och koka i 6-8 timmar.
  2. Dela kycklingen direkt i grytan
  3. Lägg i redningen, grädden och gnocchi i grytan. Rör om och sätt på locket
  4. Stek bacon och hacka fint. Stek sedan spenaten ihop med vitlöken. Rör i det i grytan
  5. Blanda i mer vätska om det behövs, Salta och peppra.