Kycklingsoppa med nudlar

Det går fort, väldigt fort och rätterna blir mer komplexa i sin smak. Fattar ni. det tar 7 minuter att laga en soppa från en hel färsk kyckling, 25 minuter att laga dillkött och 50 minuter att tillaga ett perfekt fläsklägg, Så nu kan vi inte skylla att vi inte har tid att laga riktig mat från grunden.
Här kommer första receptet på en perfekt soppa.
3

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 7 min + 10 min + 6 min

Ingredienser

• 1 st hel grovt styckad kyckling
• 1 stor tärnad gul lök
• 6 dl glasnudlar
• 2 st morötter tärnade
• 2st stjälkar från en stjälkselleri skivade
• 1 tsk torkad timjan
• 1 tsk torkad oregano
• 3 msk färsk skuren persilja
• 2 msk smör
• 1 tsk salt
• 1 tsk svartpeppar
• 1 L kycklingbuljong
• 1 L vatten

Gör så här

  1. Ställ in tryckkokaren på sauté och stek morot, selleri och lök i smör ca 3min. Lägg i alla örter och salt & peppar, slå på buljongen och lägg i kycklingen och resten av vattnet.
  2. Ställ in tryckkokaren på soup 7 minuter och låt enheten naturligt släppa ut trycket under 10 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  3. Lyft upp kycklingen från koket och rensa bort ben och skinn, ställ åt sidan.
  4. Ställ kokaren återigen på sauté och lägg i nudlarna, koka 6 minuter utan lock, lägg tillbaka kycklingen i mindre bitar, smaka av med salt & peppar.
  5. Lägg upp i soppskålar och garnera med färsk persilja.
  6. Servera gärna med brödkrutonger som bakats av i ugnen med ost.