Kycklingsoppa

Denna kycklingsoppa som serveras utan tortilla, är perfekt för en bra middag att komma hem till efter en hektisk dag, eller som en lätt lunch mitt i veckan.Vem skulle inte älska en stor skål fylld med soppa och strimlad kyckling? Den har mycket smak, fylld med protein och är en otroligt tillfredsställande twist på en klassisk måltid. Med kryddiga jalapeños, chili-pulver och koriander och avokado eller guacamole som toppning, kommer du inte ens att sakna de tortillor som alltid blev fuktiga ändå. Laga denna soppa på hög värme så att den är klar på bara fyra timmar, eller prova lågt och långsamt om du kommer vara borta hela dagen. Hur som helst kommer slutprodukten att vara riktigt tillfredsställande.

Recept av: Deanna Dorman

Se på filmen här:

12

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 4 timmar på hög

Ingredienser

• 2 msk olivolja
• 3-4 kycklingbröst utan ben
• 2 gul lök, hackad
• 1 röd paprika, hackad
• 1 jalapeno, hackad
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 2 burkar (8dl) hackade tomater
• 1 dl grön chili (burk)
• 1 l kycklingbuljong
• 2 tsk chilipulver
• 1 tsk spiskummin
• peppar och salt
• guacamole, avokado
• färsk koriander

Gör så här

  1. Förvärm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Stek lök, paprika, jalapeño och vitlök tills löken är genomskinlig. Överför de stekta grönsakerna till din CrockPot och tillsätt de övriga ingredienserna (med undantag av koriander och guacamole). Koka allt i 4 timmar på hög, eller 8 timmar på låg.
  2. När allt är kokt, ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda eller tallrik. Använd två gafflar, eller en kniv, till att dela kycklingen i bitar. Överför kycklingen tillbaka till grytan och rör om.
  3. Sleva upp soppan i serveringskålar och toppa med koriander och guacamole. Njut!