Lammstek

Lättlagat och mycket gott påsklamm.

När jag gjorde det hade jag en termometer i köttet för att jag ville att det skulle vara rosa. Men det gör man ju som man vill.

Det här goda receptet på lammstek har jag hittat på en amerikansk sida: http://www.dinnerwithjulie.com/

17

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• Lammstek
• 1 citron
• 4-5 vitlöksklyftor, finhackade
• 1 msk hackad rosmarin (timjan går också bra)
• 1 msk olivolja
• 1 tsk grovt salt
• 1 tsk nymald svartpeppar
• ca 2 dl rött vin, buljong eller tomatjuice

Gör så här

  1. Gör en pasta av alla ingredienser (utom lammsteken) och gnugga in den i lammsteken. Låt den stå några timmar, gärna under natten.
  2. Lägg den i Crock-Poten och häll en mugg med rödvin, buljong eller tomatjuice runt.
  3. Låt den koka på låg i 6-8 timmar.
  4. Servera med ungsstekta grönsaker och sallad.