Lammbringa med linser

Lammbringa på kocken Ulf Wagners vis

0

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 10 timmar på låg

Ingredienser

• Lammbringa, ca 1,2 kilo
• 200 gram Puylinser, blötlagda i cirka sex till åtta timmar timmar
• 1st pressad Vitlöksklyfta
• 1st, rivet skal och saften från en ekologisk Citron
• 2 msk finhackade färska Örter, exempelvis Rosmarin, Timjan och Bladpersilja
• 2 dl Ljus Kalv- eller Lammfond
• 2 dl Rödvin
• 4st finhackade Tomater
• 1st finhackad Gul Lök
• 1 dl Olivolja
• Salt och nymalen Vitpeppar
• Steksnöre

Gör så här

  1. Lägg lammbringan på en skärbräda och fördela ut citronskalet, örterna och vitlöken på den. Krydda med salt och peppar. Sedan rullar du ihop den så hårt du kan och binder sedan upp den.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i Crock-Pot:en och lägg i lammet. Ställ den på 9 - 10 timmar på högsta temperatur. Bygg en båt eller bara slappa!
  3. Ta upp bringan, ta bort snöret, skiva bringan och lägg sedan upp linserna och allt det andra goda på en varm tallrik. Sedan lägger du upp bringan och strör över lite örter som dekoration. Servera med kokt potatis eller ett gött mos.