Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps

Mustig gryta, härligt doftande av rosmarin

3

Portioner: 8
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 1,5 kg grytkött av lamm
• 3 msk rapsolja
• 1 msk farinsocker
• 2 burkar hela tomater
• 1 dl vatten
• 2 msk konc kalvfond
• 2 vitlöksklyftor, pressade
• 2 lagerblad
• 2-3 kvistar färsk rosmarin
• 3 burkar stora vita bönor
• 200 g sugarsnaps eller haricots verts

Gör så här

  1. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Bryn dem i omgångar i oljan i en stekpanna, strö över sockret och skaka runt köttbitarna tills sockret har kristalliserats. och lägg över i grytan efterhand.
  2. Häll i tomaterna med sitt spad, kalvfond, vitlök, lagerblad och rosmarin. Salta och peppra. Koka på låg i 6-7 tim.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll i dem i grytan tillsammans med sugar snaps och resten av rosmarinen. Koka en stund tills allt är varmt.