Lammrulle

Lite pilligt att göra men slutresultatet är en riktig delikatess. Vill man, kan man ändra fyllningen till något annat. Tillagningen blir ändå densamma

1

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6 timmar

Ingredienser

• ca 850 g lammtunnbringa, benfri
• 150 g lammfärs
• 1 gul lök
• 100 g champinjoner
• salt och peppar
• smör till stekning
• Tillbehör:
• Potatis
• Brysselkål
• 2-3 dl grädde
• 1 msk kalvfond
• maizena

Gör så här

  1. Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör ca 5 min. Blanda med lammfärs.
  2. Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Bryn runt om i en stekpanna tills den fått färg.
  3. Lägg den i grytan, häll i 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Koka på låg i 6 timmar.
  4. När den är klar ta ur rullen, vispa i grädden och red ev med lite maizena. Koka på hög tills den sjuder.
  5. Koka potatis och brysselkål och servera till.