Lammstek på grekiskt vis

Lamm är både mycket gott och även typisk påskmat. Varför inte passa på att göra steken i din Crock-Pot, här på traditionellt grekiskt sätt?

17

Portioner: 8
Förberedelsetid: 25 min
Tillagningstid: 4-5 timmar

Ingredienser

• 4 stora potatisar
• 4 morötter
• 2 palsternackor
• 6 vitlöksklyftor, pressade
• Rivet skal av en citron
• 4 kvistar färsk rosmarin
• 1,5-2kg urbenad lammstek
• 2 msk olivolja
• 2 dl torrt vitt vin
• salt och peppar

Gör så här

  1. Smörj grytan med olja. Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka och lägg i botten.
  2. Lägg, citronzest, rosmarin, salt, peppar och vitlök i en skål och rör ordentligt med en sked tills det är en pasta. Gnid in lammet med detta.
  3. Bryn lammsteken runt om i en stekpanna tills den fått färg. Lägg den ovanpå potatisen i grytan. Häll i vinet i stekpannan och vispa runt så att alla kryddorna följer med när du häller det över lammsteken.
  4. Koka på låg i 4-5 tim, eller tills lammet är rosa. Har du termometer i, ska den vara på 58-60 grader C.