Långkok med rökt skinka och vårgrönt

Gott och saftigt blir det med rökt kött i Crock-Pot.

Recept av Jamie Oliver Foto: All Ways lead to the kitchen

3

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 8 timmar på låg

Ingredienser

• 2 kg rökt eller rimmad skinka (helst med ben)
• 2 lagerblad
• Färsk timjan
• Färsk slätbladig persilja
• Hela pepparkorn
• 6 morötter, tvättade
• 1 stor fänkål, delad i 6 bitar
• 6 scharlottenlökar
• 1 selleribunt
• 400 g potatis, delade
• 6 rovor, små skalade
• Havssalt
• Nymald svartpeppar
• 4 nävar gröna blad, t ex spenat eller mangold
• 1 näve broccoli, utan stjälk

Gör så här

  1. Lägg skinkan i en stor gryta, täck med vatten. När vattnet börjar koka häller du av det. (Detta gör att rätten inte blir så salt)
  2. Gör ett knyte av lagerblad, timjan och persilja. Lägg ner det tillsammans med köttet och pepparkornen i grytan häll på 3 dl vatten. Sätt på låg och koka i 4 tim.
  3. Tillsätt morötter, fänkål, lök, selleri, potatis och rovor. Krydda och fortsätt koka på låg 4 tim till.
  4. Plocka upp skinksteken och sila grönskarna i durkslag. Häll tillbaka buljongen i grytan. Lägg i bladen och broccolin och låt koka på hög 20 min, tills allt är mjukt.
  5. Plocka ur all grönsaker ur grytan och lägg bredvid köttet, smaka av buljongen och häll över. Garnera med persilja och servera med senap till.