Lasagne

Gör lasagne i Crock-Pot Express. Himmelskt god tryckkokarlasagne fylld med krämiga ostiga lager. Din familj kommer att jubla!

 

7

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 35 min

Ingredienser

• 8 lasagneplattor, förkokta
• 180 g Mozzarellaost i bitar
• 0,5 dl riven Parmesan
• 750 g tomatsås (för pasta)
• 400 g köttfärs
• 1 gul lök, hackad
• 1 stort ägg
• 200g Ricottaost
• 1 tsk italienska kryddor
• salt och peppar

Gör så här

  1. Stek köttfärsen och löken på BROWN/SAUTÈ tills den är genomstekt. Blanda den med pastasåsen (eller tomatkross, men då får man krydda själv). Lägg den i en bunke.
  2. Vispa ägget i en skål och blanda med Ricottaost och kryddor
  3. Bryt lasagneplattorna i mindre bitar och täck botten med dem. Täck med 1/3 del av pastasåsen + ricotta blandningen. Strö mozzarella över. Repetera detta 3 gånger.
  4. Strö parmesan över på toppen.
  5. Sätt på MEAT/STEW i 20 minuter och låt sedan trycket släppa automatiskt i 15 min.
  6. Sätt gärna in den i ugnen 10 min så att den får lite färg. Servera med en god sallad till