Lasagne

Lasagne är typisk söndagsmat hos oss och senast provade vi att tillaga lasagne i CrockPot. Annorlunda, kul och skönt att göra lasagne på det sättet. Om du även gör köttfärssåsen i crockpoten så får du en riktigt god och långkokt köttfärssås. Självklart fungerar det även med annan köttfärssås.

Recept från Mat-ro

40

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 4+2 timmar

Ingredienser

• Köttfärssås:
• 5 hg köttfärs
• salt, svartpeppar
• 1 morot
• 400 g krossade tomater
• 0,5 dl tomatpuré
• 1,5 msk kalvfond
• 0,5-1 dl vatten
• 0,5 msk torkad oregano
• lasagneplattor
• ostsås (se ingredienser nedan)

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i en stekpanna, salta o peppra. Lägg över i en Crockpot-gryta. Riv moroten och lägg ner i grytan. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, vatten och oregano. Rör om ordentligt. Sätt på låg värme i 2-4 timmar.
  2. Gör ostsås, se recept nedan
  3. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i Crock-pot-grytan. Avsluta med ett lager köttfärssås och ostsås. Tillaga på låg temperatur i 2-3 timmar. Håll koll att det inte blir för torrt. Eventuellt kan du strö riven ost på lasagnen när ca en timme återstår.

Information

Ostsås
1 l mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl riven ost
salt o peppar

Värm upp mjölken vid sidan. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i hälften av den varma mjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i ca 5 minuter. Dra kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt o peppar.