Laxfyllda spättarullader

En läcker rätt för de som älskar fisk

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 3 timmar på låg

Ingredienser

• 6–8 spättafiléer (beroende på storlek)
• 1 tsk gurkmeja
• 8–10 rökta laxbitar (beroende på storlek)
• 2 dl vatten
• Sås:
• 1 vitlöksklyfta
• 4 schalottenlökar
• peppar
• en klick smör
• Lite senare: 3 dl grädde ev maizena
• 2 msk tomatpuré
• färsk timjan
• salt och peppar

Gör så här

  1. På med hög värme. Finhacka lök och vitlök och ner med det och smöret i din gryta.
  2. På med locket en stund medan du rullar fiskfiléerna: Lägg upp dina spättafiléer på en skärbräda och lägg en eller två skivor lax på varje spätta. Krydda med vitpeppar och rulla ihop din fisk till en fin rulle.
  3. Nu är det dags för de andra ingredienserna till såsen och till sist de små rullarna, på med locket igen och låt koka på låg värme i 3 timmar.
  4. När tiden har gått ser du efter om du behöver reda av såsen, annars är det bara att hälla på grädden, smaka av med salt och peppar och låta det hela bli varmt igen.
  5. Servera med ris och fräscha grönsaker.