Lussebullskaka

Äntligen! En supergod lussebullskaka lagom till advent 😊 sĂ„ himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plĂ„tar som nĂ€r du bakar lussekatter. Det Ă€r torrjĂ€st som Ă€r tricket. Försökte med fĂ€rsk jĂ€st, den tog 10 h och blev katastrof. 😂😂

Den jĂ€ser bara en gĂ„ng ocksĂ„ sĂ„ ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka â€ïžđŸ‘đŸ˜Š

8

Portioner:
Förberedelsetid: 15+50 min jÀsning
Tillagningstid: 2,5 tim pÄ hög

Ingredienser

‱ 6- 7 dl vetemjöl special
‱ 0,5 pĂ„se torrjĂ€st
‱ 1 dl socker
‱ 2 dl mjölk
‱ 0,5 dl vispgrĂ€dde
‱ 50 g smör
‱ 125 g Kesella
‱ 1 g saffran (2 pĂ„sar)
‱ 100 gr smör
‱ 1 dl socker
‱ 1 tsk kardemumma
‱ PĂ€rlsocker
‱

Gör sÄ hÀr

  1. Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 pÄse torrjÀst. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.
  2. VÀrm smör, mjölk, grÀdde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt.
  3. Blanda ner grÀddblandningen i mjölblandningen och knÄda ihop degen. JÀs i ca 45-60 minuter under duk.
  4. KnÄda ihop degen efter jÀsning och kavla ut degen till en rektangel. Bred pÄ fyllningen och rulla ihop degen. SkÀr ca 8 bitar och lÀgg ner i din bakplÄtspapperklÀdda Crockpot.
  5. Strö över russin och pÀrlsocker och sÀtt pÄ locket med en trÀslev under locket. SÀtt pÄ hög i 2,5 h. (Men kolla lite dÄ och dÄ, kan behövas bÄde kortare och lÀngre tid beroende pÄ crockpot)
  6. Lyft enkelt ut den med hjÀlp av bakplÄtspapprerna.