Madrasgryta

Indisk köttgryta där du kan använda lamm, nöt eller kyckling. Köp färdig Madras currypasta (fortsätt från punkt 2) eller gör egen, enligt receptet.

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min + 2 timmar
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 2 kardemummaskidor, delade
• 1 tsk koranderfrön
• 1 tsk kummin, hel
• 1 tsk svartpepparkorn, hela
• 1 tsk mald, torkad chili
• 2 tsk riven ingefära
• 2 lökar
• 2 stora vitlöksklyftor, hackade
• 2 msk tomatpuré
• 1 tsk salt
• 700g kött
• 25g smör
• 300ml naturell yoghurt

Gör så här

  1. Madras-pasta: Skrapa ut fröna ur kardemummakapslarna. Mortla alla kryddor tillsammans. Hacka ena löken och blanda med vitlöken. Mosa ihop allt till en pasta och blanda med tomatpurén och salt.
  2. Lägg köttet tillsammans med Madras-pastan i en tättslutande burk eller påse och marinera i 2 timmar eller över natten.
  3. Skiva löken och stek i smör till den blir ljusbrun. Lägg i den i Crock-.Poten.
  4. Bryn köttet runt om, och blanda med alla kryddor från marinaden. Häll allting i Crock-Poten. Koka på hög i 3 tim eller låg 6 tim. (Använder man t ex högrev av nöt kan tiden bli lite längre). Smaka av och krydda extra om det behövs.
  5. Häll i yoghurten när det är en halvtimme kvar och låt det bli varmt.
  6. Servera med ris och eller sallad.