Marockanska lammlägg

En av höstens favoriter är lammkött – här tillagat på ett på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig  smaksatt av mustiga marockanska kryddor. Serveras gärna ihop med couscous, turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Andra goda tillbehör är hackad koriander, avokado och smulad fetaost.

2

Portioner: 6-8
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 8-9 timmar på låg

Ingredienser

• 1 msk rapsolja
• 4 stora lammlägg (ca 2 kg)
• 3 hackade lökar
• 1 msk koriander
• 1 msk spiskummin
• 1 msk kardemumma
• 1 tsk paprika
• 1 tsk riven ingefära
• ½ tsk malen kryddpeppar
• 2-3 dl fylligt rött vin
• 2 dl kycklingbuljong
• 4 dl urkärnade plommon
• 1-2 pkt saffran
• 1 kanelstång
• Färsk persilja till servering
• Kokt couscous till servering

Gör så här

  1. Krydda lammläggen ordentligt runt om med salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lammläggen i omgångar så de får lite yta. Flytta över till en tallrik sålänge.
  3. Stek löken tills den mjuknat och tillsätt sedan alla kryddor. Häll över i Crock-poten och tillsätt resten av ingredienserna och lägg i lammläggen. Koka på låg i 8-9 timmar.
  4. När det är klart, servera det antingen på benet eller strimlat tillsammans med couscous.