Mjuk pepparkaka

Det går faktiskt även att baka i en Crock-Pot. Här har vi gjort en klassisk mjuk pepparkaka som passar perfekt till jul. Extra god blir den med frosting och syrliga lingon eller tranbär på.

5

Portioner:
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 3 tim på låg

Ingredienser

• 150 g smör
• 3 ägg
• 3 dl rårörsocker
• 3 dl vetemjöl
• 3 tsk bakpulver
• 1 tsk malen kryddnejlika
• 2 msk malen kanel
• 1 msk malen ingefära
• 2 dl filmjölk

Gör så här

  1. Smöra och bröa eller lägg smörpapper i grytan.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Vispa ner smör och filmjölk i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Häll smeten i formen.
  5. Grädda (koka) på låg i 3 timmar och lägg en handduk emellan locket och grytan för att samla upp kondens.
  6. Låt den stå i ca 30 min innan du tar ur den.
  7. Låt den kallna på ett fat. Lägg på frosting och dekorera med bär.

Information

Frosting:
300 g färskost
1/2 dl florsocker
1/2 dl tinade tranbär eller lingon