Möra julribs

Möra revben med julkryddor, som faller isär i munnen.

Foto: Growing up gabel

13

Portioner: 6
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 7-8 timmar på låg

Ingredienser

• 1,5 kg revben
• 1.5 msk ingefära
• 1 msk koriander
• 1 msk riven vitlök
• 1 msk riven lök
• 10 mortlade kryddpepparkorn
• 1 mortlat pomeransskal
• Salt och peppar
• Hela nejlikor
• 2 dl äppeljuice

Gör så här

  1. Gnid in revbenen med kryddblandningen och lägg dem i CrockPoten. Häll äpplejuice över.
  2. Låt dem koka på låg i 7-8 timmer eller hög i 5 timmar.
  3. Låt dem svalna, koka ihop glazen och pensla på.
  4. Lägg dem i ugnen i 15 minuter innan du serverar dem.

Information

Glaze:
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
1 msk honung
2 msk mörkt muscovadosocker
2 tsk riven ingefära
Koka ihop och pensla på revbenen.