Mustig lammgryta

2

Portioner: 6
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 6-8 tim på låg

Ingredienser

• 1 kg benfri lammstek
• 2 msk matolja
• 4 dl vatten
• 2 stora gula lökar, hackade
• 4 vitlöksklyftor, pressade
• 1,5 msk riven färsk ingefära
• 1,5 msk riven färsk gurkmeja
• 1 tsk mald spiskummin
• 1 tsk mald koriander
• 3 msk tomatpuré
• 400g skalade tomater på burk
• 2 msk mango chutney
• 0,5 kruka färsk koriander
• 2 hönsbuljongtärningar
• 0,5 kg butternutpumpa
• 2 morötter, skalade och skivade
• 250g steklökar
• Salt och peppar

Gör så här

  1. Skär lammsteken i grytbitar. Hetta upp olja och bryn köttet till fin färg. Lägg över köttet i din Crock-Pot, häll lite vatten i stekpannan. Låt bubbla några sekunder och häll över på köttet.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och de torkade kryddorna i olja och häll i grytan.
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs med lite till. Häll i tomater, mango chutney och koriander. Smula ner buljongtärningarna och blanda med resten av vattnet. Häll i buljongen som bildats i grytan.
  4. Skala och skär pumpan och morötterna i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela steklökarna. Krossa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Häll över i grytan tillsammans med köttet.
  5. Låt allt koka på låg i 6-7 timmar under lock.
  6. Låt koka tills köttet är helt mört och pumpan mjuk. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med koriander. Servera med ris, papadums eller naanbröd och yoghurt.

Information

Tillbehör:
Ris, papadums, naanbröd, färsk koriander, grekisk yoghurt.