Nötstek Balsamico

15

Portioner: 6-8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 8-10 timmar på låg

Ingredienser

• 1,5 kg rostbiff, högrev eller fransyska utan ben
• Vitlökskrydda och peppar
• 2 msk olivolja
• 1 gul lök, skivad
• 2 kvistar färsk rosmarin
• 2 lagerblad
• 2 färska salviablad
• 2 vitlöksklyftor, hackade
• 2,5 dl rött vin
• 0,75 dl bra balsamvinäger
• 4,5 dl köttbuljong
• 3 msk maizena
• ett knippe morötter
• 2 mediumstora potatisar

Gör så här

  1. Putsa steken, krydda med vitlökskrydda, salt och peppar och stek runt om i olivolja. Har du en multifunktionell Crock-pot eller en med sautéfunktion kan detta göras direkt i grytan.
  2. Placera köttet i botten på grytan och lägg på lök, vitlök, och balsamvinäger. Lägg i de färska kryddorna (ett tips är att knyta ihop dem med ett kökssnöre först så slipper du jaga omkring dem i grytan senare).
  3. Häll över rött vin, köttbuljong och lägg i morötter och potatis. Koka på låg i 8-10 timmar. När köttet är klart, fiska upp det och lägg åt sidan. Vispa i maizena i vätskan som blir kvar och rör till önskad konsistens på spisen (även detta kan du göra direkt i en multifunktionell Crock-pot). Servera och njut, gärna med en fräsch sallad till.