Palak gosht – Indisk Lammgryta

Lamm med spenat och russin

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 4-6 timmar på låg

Ingredienser

• 1 msk jordnöts- och solrosolja
• 1 stor lök, hackad
• 1 morot, hackad
• 1 vitlöksklyfta, pressad
• 700 g lammkött
• 1 tsk färsk riven ingefära
• 2 msk mild currypasta
• 1 tsk paprikapulver
• 1 liten kanelstång
• 1 tsk salt
• 450g färsk spenat
• 3 msk russin
• långkornigt ris
• mango chutney
• lime pickles

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i lök, morot och vitlök och stek i ca 2 min. Lägg i kött, ingefära, currypasta, paprikapulver, kanel och salt, stek tills köttet fått färg. Häll i allt i Crock-Poten. Skölj och grovhacka spenaten och lägg i tillsammans med russin. Lägg på locket och koka på hög i 2-3 tim och låg 4-6 tim.
  2. När det kokat klart, ta ur kanelstången, smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med ris, mangochutney och limepickles.