Paprika fylld med quinoa

Dessa quinoa-fyllda paprikorna toppade med koriander, ost, gräddfil och avokado gör att de köttfria måndagsmiddagarna blir helt underbara.

Fördelar:
De är köttfria.
Den är oerhört lätt att laga, som alla bra crockpot-måltider ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada.
Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för något som kommer från en crockpot.
Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, åh! Om du vill bli extra hälsosam, ta bara bort eller minska osten – det blir inte lika gott, men du gör som du själv tycker blir bäst.

Recept från: Pinch of Yum

Se filmen här

14

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.

Ingredienser

• 6 paprikor
• 2 dl okokt quinoa
• 1 burk svarta bönor
• 1 burk bönpastej (kan uteslutas)
• 3 dl röd enchiladasås
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk chilipeppar
• 1 tsk chiliflakes
• 0,5 tsk vitlökspulver
• salt och peppar
• ca 3 dl riven ost
• koriander, avokado

Gör så här

  1. Skär toppen av paprika och skrapa ut det vita och fröerna.
  2. Blanda i en stor skål, quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med blandningen.
  3. Häll lite vatten i botten av en CrockPot, ställ paprikorna i. Lägg locket på och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
  4. Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikorna och täck om igen i några minuter för att smälta osten. Servera toppat med allt du vill! Det går också bra med chips och guacamole, tro det eller inte.