Pot de créme

Dra mig baklänges på en liten vagn, det här är nog en av de godaste och chokladigaste efterrätterna jag någonsin gjort – en liten pot de chocolate i min CrockPot. När man ätit av denna saliga chokladblandning behöver man inte något mer i livet. Det här är en lite lyxigare variant på chokladpudding med en vacker chokladganache på toppen.

6

Portioner: 5
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 3 timmar på hög

Ingredienser

• Chokladkräm:
• 5 äggulor
• 4,5 dl grädde
• 1,5 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 0,5 dl kakao
• Ganache:
• 1 dl grädde
• 1 dl mörkt muscovadosocker
• 100 g mörk choklad
• 4 msk cane sirap
• 2 msk smör

Gör så här

  1. Vispa äggulor, 4,5 dl grädde, 1,5 dl socker, vaniljsocker och kakao till en fluffig smet och häll den i en liten ugnsform.
  2. Ställ ner den i CrockPoten och häll på kokande vatten ända upp till halva ugnsformen.
  3. Lägg en handduk mellan locket och grytan så att det inte kommer vatten i krämen. Låt chokladpuddingen gå på hög effekt i 3 timmar.
  4. När den är klar ska den stå kallt i minst 6 timmar innan du häller på chokladganachen.
  5. Blanda alla ingredienser till ganachen förutom smöret i en kastrull och koka upp tills det börjar bubbla och bli tjockt.
  6. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner rumstempererat smör. Vispa tills allt smör har smält och ställ chokladen åt sidan.
  7. När puddingen är klar och har stått till sig häller du över chokladganachen.
  8. Låt det stelna i ytterligare en halvtimma och servera sedan härligheten med en klick vispad grädde eller glass.