Pulled Pork Barbeque

Fantastiskt gott recept på Pulled Pork med fläskkarré. Koka köttet tillsammans med barbecuesås och lök tills det är riktigt mört. Servera sedan köttet med goda tillbehör och mjuka tortillabröd. Lägg det på grillen det sista för att få en god grillyta. Riv av köttet direkt när du ska äta.

68

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 1 kg fläskkarré
• 1 dl oxbuljong
• 1 msk farinsocker
• 1 flaska barbequesås
• 1 ½ tsk cayennepeppar
• 1 msk spiskummin
• 2 vitlökar, pressade
• 1 gul lök, hackad
• salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg i allt utom köttet och kryddorna och rör om. Gnid in köttet med kryddorna och lägg i grytan. Koka på låg temperatur i 6-7 timmar.
  2. Ta upp köttet och lägg en stund på grillen (valfritt).
  3. Riv isär köttet och lägg tillbaka i såsen.
  4. Pensla lite till med BBQ-såsen strax innan köttet grillats klart.
  5. Servera med coleslaw, bröd och fräscha grönsaker.