Pulled Pork

En smakrik rätt som gör alla nöjda! Köttet kokar tillsammans med barbecuesås och lök tills det är härligt mört.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

5

Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 75 min + 15 min

Ingredienser

• 1,5-2 kg fläskbog eller karré, lätt putsad och delad på mitten (för jämnare tillagning)
• 1 msk vegetabilisk olja
• 1 påse Jamaican Jerk - kryddor (Santa Maria)
• 1-2 flaskor valfri BBQ-sås (340 g styck)
• 2,5 dl vatten el öl

Gör så här

  1. Ta bort locket från din Crockpot® Express och välj BROWN/ SAUTÉ-funktionen.
  2. Låt den värmas upp.
  3. Häll i olja, lägg i köttet, häll kryddor runt om och bryn (du kan behöva göra detta i omgångar).
  4. Häll i sås och vatten och rör om.
  5. Sätt på locket och stäng det. Välj MEAT/STEW-funktionen och ställ in 1 timme och 15 minuter.
  6. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  7. Lägg över köttet i en lämplig skål och plocka bort feta bitar.
  8. Dra isär köttet med 2 gafflar.
  9. Häll sedan över BBQ-såsen på köttet.
  10. Servera med pasta, potatis eller pitabröd eller tacobröd med coleslaw och jalapeños.

Information

Om du vill ha krispigare kött kan du lägga köttet på en plåt och låta det stå i ugnen i 10 minuter i 200°C.