Ranch-kyckling

Ranch-kyckling är en perfekt rätt att laga om man är många och har tröttnat på hamburgare. I en Express är maten klar att servera på en timme!

0

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 30 + 15 min

Ingredienser

• I pkt bacon 140g
• drygt 1 kg kycklingfilé
• 250g färskost naturell
• 1 påse Ranchdip
• 2 vitlöksklyftor, pressade
• 1 tsk paprikapulver
• 1 tsk lökpulver
• 2,5 dl kycklingbuljong
• 250g riven cheddarost

Gör så här

  1. Stek bacon på Brown/Sauté. Ta upp det och lägg åt sidan på hushållspapper.
  2. Lägg i kyckling och färskost, kryddor, Ranchdip, vitlök och buljong i grytan.
  3. Stäng locket och tryckkoka (läge Manual) på hög i 15 min. Låt stå i minst 10 min (tills trycket har släppt) innan du öppnar locket.
  4. Ta upp kycklingen, dela den med en gaffel och lägg kycklingköttet i en skål.
  5. Blanda i cheddarosten med såsen, sätt på Sauté och rör om tills det blir varmt.
  6. Lägg tillbaka kycklingen och rör om.

Information

Servera i hamburgerbröd eller frallor, lägg på bacon och syltad rödlök, salladsblad mm.
Om du inte vill vänta på att trycket ska släppa kan du öppna ventilen manuellt direkt. Men akta fingrar och ansikte för het ånga kommer ut.