Ratatouille

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra som kan ätas tillsammans med ris, eller som fyllning i en zucchini. Att laga ratatouille i Crock-Pot Express går snabbare än att laga den på traditionellt vis och är ett mycket uppskattat tillbehör till många franska rätter.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

1

Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min + 6-7 min
Tillagningstid: 10 min + 10 min

Ingredienser

• 6 msk olivolja
• 1 stor lök, hackad
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 1 stor aubergine, skuren i 2 cm bitar
• 2 stora zucchini (squash), grovhackade
• 1 röd paprika, urkärnad och skuren i 2 cm bitar
• 200 g butternutpumpa, skuren i 2 cm tärningar
• 2 dl vitt vin
• 2 tsk socker
• 2 tsk rödvinsvinäger
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 4 msk färsk basilika eller annan färsk krydda
• 2 stora tomater, hackade
• 4 msk riven parmesanost
• Salt och nymald svartpeppar
• Baguette till serveringen

Gör så här

  1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt grytan hettas upp.
  2. Häll olja i den inre grytan, lägg i lök och vitlök och bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut.
  4. Tillsätt övriga ingredienser (utom tomater, färsk basilika och ost), rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det.
  5. Välj BEANS/CHILI-funktionen, justera ned tiden till 10 minuter och tryck på START-knappen.
  6. Låt grytan vila och låt grytan släppa ut trycket i 10 minuter efter tillagning. Släpp sedan försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck genom att flytta ventilen till öppet läge.
  7. Ta bort locket och rör om innehållet.
  8. Hacka basilikan och blanda med olivolja.
  9. Blanda i de hackade tomaterna och osten, smaka av och krydda eventuellt igen. Skeda över den mixade basilikaoljan och servera tillsammans med en baguette.